Selecteer een pagina

VIDEO 5: De kracht van Online Marketing

Nog géén toegang tot de andere video's?

Online adverteren via Google Adwords en Facebook ads is slechts een klein facet van het grote Online Marketing gebeuren. Mits het toepassen van enkele slimme online technieken, kan je makkelijk met kop en schouder boven jouw concurrenten uitsteken. En daardoor op een goedkope manier klanten aantrekken en dus meer winst genereren.

Laat ons Online Marketing nu even visueel voorstellen.

Beeld je in dat jouw professionele website de uitvalsbasis is. Aan de hand van online adverteren ga je nieuwe klanten naar jouw website krijgen. Zoals je al weet uit de eerste video zal niet iedereen meteen klant worden. Enerzijds zijn er mensen die nooit geïnteresseerd zullen zijn en anderzijds zijn er mensen die een extra duwtje in de rug nodig hebben. Het feit is: er zal altijd een verliesfactor zijn. Dit wordt mooi gesymboliseerd door een trechter.

Gelukkig bestaan er ook technieken om ervoor te zorgen dat die verliesfactor zo miniem mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van email marketing of beter gekend onder de activiteit ‘een nieuwsbrief uitsturen’. Door regelmatig relevante en interessante informatie uit te sturen, zullen de ontvangers jou gaan zien als expert en als een gever. Op een later moment zal je hiervan dankbaar gebruik kunnen maken, namelijk het moment dat je jouw potentiële klanten informeert over een aanbieding.
Merk nogmaals op dat het heel belangrijk is om zo snel mogelijk iets tastbaars van de bezoeker te krijgen, het liefst een email adres; Zoniet ben je de bezoeker kwijt en kan je hem achteraf niet meer contacteren.
Je ziet in de afbeelding duidelijk dat er twee fases in het hele Online Marketing gebeuren zijn.

Ten eerste het aantrekken van potentiële klanten en ten tweede die potentiële klanten geïnteresseerd houden, in feite warm maken voor een toekomstige aanbieding.

Laat ons het plaatje nog wat vervolledigen.

Naast online adverteren uit fase 1, kan je ook steeds aan zoekmachine optimalisatie doen. Dat wil zoveel zeggen dat je probeert om op een natuurlijke manier hoog te scoren in Google.
Stel je bent loodgieter en jouw website staat op positie 9 voor de zoekterm ‘loodgieter Antwerpen’. Het kan een wereld van verschil betekenen naar klanten toe en dus ook naar winst toe als je in de top 3 staat. Immers het grotendeel van de Internet bezoekers bekijkt hooguit de eerste 3 resultaten. Met andere woorden het is de moeite om jouw website te optimaliseren zodat deze in de ogen van Google heel goed scoort. Met Zoekmachine Optimalisatie kan je heel ver gaan en het is in feite een studie op zich. Echter één iets wat je zelf kan doen (of laten doen) is o.a. relevante artikels plaatsen op jouw website. Google ziet dan dat je in de weer bent om jouw website up to date te houden, en zal je hiervoor dan ook belonen door jouw website een beter positie in de zoekresultaten te geven.

Je kan ook de kracht van Sociale Media aangrijpen om enerzijds klanten aan te trekken en anderzijds klanten geëngageerd te houden. Net zoals bij email marketing, kan je door het delen van nuttige tips en informatie jouw status van expert verstevigen.

Het hele Online gebeuren kan soms complex lijken. Zeker omdat het steeds in beweging is (er komen steeds nieuwe technieken bij). Bedenk echter dat het één groot voordeel heeft, heel wat technieken kunnen op een eenvoudige manier geautomatiseerd worden aan de hand van software tools. Hierdoor wordt het winnen van klanten en genereren van winst veel beter schaalbaar dan bij de traditionele manieren van Marketing. Je investeert initieel wat geld en tijd om alles op te zetten maar vervolgens zal jouw Online Marketing Machine op semi-automatische piloot draaien.

BONUS: Wil je weten hoe ik mijn Online Marketing Machine heb opgezet. Houd jouw inbox dan zeker in de gaten.