Selecteer een pagina

VIDEO 4: DEMO Facebook Ads

Nog géén toegang tot de andere video's?

Net zoals Bij Google Adwords heb je bij Facebook Ads het concept van advertentiegroepen (hier Advertentiesets genaamd) en advertenties.

Ook in deze video houden we het eenvoudig en maken we één campagne met één Advertentieset met daarin één advertentie voor mijn website MeerUitJeZaak.be.

Ga naar Facebook en klik rechts bovenaan op het driehoekje. Selecteer ‘Advertenties maken’

En daarna kies je de doelstelling voor je campagne. Voor de eenvoudigheid kiezen we ‘Mensen naar je website sturen. Voer vervolgens de url in die je wil promoten.

Je kan dan jouw campagne een naam geven: bijvoorbeeld mijn FB campagne.

In stap 2 kan je indien nodig accountgegevens aanpassen.

Stap 3 is zowat de belangrijkste stap waar we ons doelpubliek zullen samenstellen.
Als jouw beoogde klanten zich lokaal bevinden, specificeer dan jouw gemeente of stad samen met een straal (dat kan zijn 20, 50 of 70 km).

Merk op: je ziet rechts steeds een samenvatting van jouw doelpubliek, inclusief het mogelijk bereik. Als je de straal verandert zal je zien dat het bereik ook logischerwijs mee verandert.

Laat ons zeggen dat we mannen willen benaderen tussen 30 en 55 die Nederlands praten.

Naast de demografische gegevens specifiëren we het interesse profiel. Laat ons zeggen dat we mensen uitkiezen die interesse hebben in de categorie “Bedrijven en Industrie” en in het bijzonder het bedrijfsleven.

Je kan ook gedrag instellen. Zo zou je kunnen aangeven dat je enkel mensen wil benaderen die “Smartphone eigenaar” zijn.

Via connecties kan je eventueel nog specifieke connecties opnemen of uitsluiten. Standaard laten we dit op “alles” staan.

Dan de kostprijs. Ook hier kan je een maximale dagprijs opgeven. Daarnaast kan je ook de duurtijd instellen.
Ook bij Facebook kan ervoor kiezen voor een kost per klik of een kost per aantal keren jouw advertentie vertoond werd.
Aangeraden is om Facebook dat voor jou te laten optimaliseren. Facebook zal dan zolang jouw campagne loopt de campagne naar eigen goeddunken optimaliseren.

Geef nu de advertentieset een naam. Het is altijd handig om het gekozen profiel mee te verwerken in jouw beschrijving. Bv. Man 30-55, Nederlands, Bedrijfsleven, Smartphone eigenaar. Als je meerdere sets lopen hebt dan kan je makkelijk aan de naam zien wat jouw instellingen waren.

We zijn nu klaar voor stap 5, het opmaken van onze advertentie. In tegenstelling tot bij Google Adwords kunnen wij bij Facebook een foto gebruiken. Je hebt zelfs twee mogelijkheden: ofwel upload je een eigen foto ofwel gebruik je gratis één van de professionele foto’s waartoe Facebook jou toegang geeft.

Ik kies nu om 6 stock afbeeldingen te selecteren en gebruik hiervoor de zoekterm “online”.

We kiezen er nu voor om de advertenties enkel in de rechterkolom te tonen. Je kan ook kiezen om in het nieuwsoverzicht te komen als “Voorgesteld bericht”, in dat geval moet je jouw advertentie linken met de Facebook pagina van jouw bedrijf. Kies een koptekst en een bericht voor jouw advertentie.

Kop: Haal Meer Uit Je Zaak
Tekst: Ontdek NU hoe je dankzij enkele slimme Online Technieken méér klanten en méér winst maakt

Rechts zie je hoe jouw advertenties eruit zullen zien.

Je kan de bestelling vervolgens controleren om dan uiteindelijk de bestelling te plaatsen. Ziezo zo makkelijk is het om een Facebook Advertentie te plaatsen.
(indien jouw account nog niet gelinkt is aan betaalgegevens, dien je nog een betalingsmethode in te stellen).

Merk op: gezien we 6 foto’s hebben geupload, zal Facebook nu de 6 advertenties verdelen over ons doelpubliek. Later kunnen we bekijken met welke foto we het meeste succes hebben gehaald.