Selecteer een pagina

VIDEO 3: DEMO Google Adwords

Nog géén toegang tot de andere video's?

Bij Google Adwords bestaat een Campagne uit één of meerdere advertentiegroepen. Elke advertentiegroep kan op zijn beurt bestaan uit 1 of meerdere advertenties.

Het is steeds interessant om meerdere advertentiegroepen en advertenties te laten lopen omdat je op die manier kan achterhalen met welke advertenties je het meeste succes haalt.

In deze video maken we een campagne met één advertentiegroep met daarin één advertentie voor mijn website MeerUitJeZaak.be. We richten ons hierbij op zoektermen zoals “Online Adverteren” ,“Online Reclame” , “Google Adwords” enzoverder

Het eerste wat ik sowieso doe is kijken wat de concurrentie doet. Dat geeft me meteen al een goed beeld hoe zij zich positioneren.
(stilte)

 

Vervolgens ga je naar https://www.google.com/adwords/ en log je in met jouw Google Account.

We klikken eerst op de plus bij Campagne en selecteren dan “Alleen in het zoeknetwerk”. We geven onze campagne een naam. Bijvoorbeeld “mijn eerste campagne”. Voorlopig negeren we de verschillende opties. We zorgen er wel voor dat onze campagne enkel in België loopt voor Nederlandstalige mensen.

Met betrekking tot het budget, zijn twee concepten heel belangrijk: het standaardbod en het budget.

Het budget is het totale dagelijks bedrag dat je wil spenderen aan jouw advertenties voor deze campagne.
Het standaardbod is het maximum bedrag dat je wil spenderen aan één klik. Het is immers zo dat je niet alleen bent en dat vele van jouw concurrenten ook bieden op zoekwoorden, zeker op enkele populaire zoekwoorden. Met andere woorden als een bepaald zoekwoord zeer gegeerd is zal jouw biedprijs ook voldoende hoog moeten liggen.

Geen nood als je niet meteen weet wat je moet invullen. Straks kunnen we onze campagne nog optimaliseren. Google zal dan op basis van historische data jou een startbod suggereren om zo het maximum uit jouw campagne te kunnen halen.

Bij wijze van voorbeeld geef ik als standaardbod 1 euro en stel ik een maximum budget van 20 euro per dag in. Vervolgens gaan we verder.

Ik geef het website adres in waar mensen naartoe geleid worden na het klikken op de advertentie:

meeruitjezaak.be
Indien gewenst kan ik meerdere advertentiegroepen maken.
Voor deze oefening houd ik het bij één en stel ik hiervoor een aantal zoektermen in:

online adverteren

online reclame

google adwords

Ondertussen heeft Google ook al een aantal suggesties gegeven die ik ook kan meenemen in mijn advertentiegroep.

Merk op dat Google hier aangeeft hoeveel keer bepaalde zoektermen maandelijks gebruikt worden.

Ik kies nu om door te gaan en de advertenties zelf te gaan creëren.

Op basis van wat ik gezien heb bij concurrenten, lijkt mij de volgende kop tekst goed te werken “Online Adverteren vraagteken”.

Op de eerste regel schrijf ik dan “Dé online marketing specialist!” En op regel twee zet ik dan “Vraag hier uw Gratis offerte.” Je ziet meteen hoe jouw advertentie er uit zou zien.

Deze advertentie bewaar ik dan.

En vervolgens laat ik mijn campagne beoordelen. Google zal nu inschatten op basis van historische data en op basis van de concurrentie hoeveel kliks ik kan krijgen gezien mijn initieel standaardbod en het ingestelde dagelijkse budget. Omdat ik dagelijks toch wat meer kliks wil genereren, verhoog ik het standaardbod.

Tenslotte klik ik op “Opslaan en Afsluiten”

Ziezo, onze eerste Google Adwords advertentie is een feit.