Selecteer een pagina

VIDEO 2: Google Adwords of Facebook Ads?

Nog géén toegang tot de andere video's?

De twee populairste adverteerplatformen van vandaag zijn ongetwijfeld Facebook Ads en Google Adwords.
Als je nog géén ervaring hebt met één van deze twee, is het sowieso het best om zo snel mogelijk te starten met één van de twee platformen. En zo nieuwe klanten aan te trekken.
Dat brengt ons meteen naar de vraag: “welk platform is nu het meest geschikt voor jouw zaak?”

Om een antwoord te bieden op deze vraag, moet je een aantal zaken goed begrijpen.
Zaken zoals waarom en in welke omstandigheden openen mensen Google of Facebook?

Laat ons eerst even visualiseren wat adverteren op Google en Facebook juist betekent.

Hier zie je enkele advertenties via Google Adwords. Afhankelijk van de zoekterm zal je ofwel geen advertenties zien. Ofwel enkel bovenaan. Ofwel zowel bovenaan als rechts van de zoekresultaten. Of enkel rechts. De advertenties zijn sterk gelinkt aan de zoektermen. Als je een andere zoekterm ingeeft zal je ook andere advertenties te zien krijgen.

Bij Facebook Ads vind je de advertenties rechts of soms ook tussen de andere Facebook berichten. Dit noemt men dan een ‘suggested post’.

Laten we nu de verschillen tussen beide advertentie platformen blootleggen.

Eerst Google:
Als men een zoekterm in Google ingeeft, is men ofwel op zoek naar informatie rond een bepaald onderwerp ofwel is men op zoek naar een oplossing voor een specifiek probleem. Sowieso ligt er een bepaalde nood of drang aan de basis.
Dit brengt ons al meteen bij een belangrijk voordeel ten opzicht van adverteren met Facebook. De mensen die je bereikt via Google Adwords hebben meestal al een zekere koopdrang of ook koopintentie genoemd. En meestal dan nog met een hoge dringendheid.
Een voorbeeld verduidelijkt dit:
Als je met een lekkende kraan zit, typ je waarschijnlijk in Google: loodgieter en dan de regio waarin je woont. Bijvoorbeeld “loodgieter Mechelen”. Hoe groot schat je de kans in dat deze persoon effectief een loodgieter gaat bellen?
Juist: zeer hoog ! De kans dat de persoon zal klikken op een goed geplaatste advertentie is ook zéér groot.

Bij Facebook is dat anders. Mensen zitten typisch op Facebook in hun vrije tijd en zitten daarom niet in een koop modus.

Langs de andere kant, heb jij bij Facebook wel een ongelooflijk groot bereik. Ongeveer zés miljoen Belgen hebben een Facebook account.
Bovendien heeft Facebook als voordeel dat je zéér gericht kan gaan adverteren. Zo kan je via Facebook Ads bijvoorbeeld aangeven dat je enkel mannen tussen 30 en 35 wil benaderen die niet getrouwd zijn en die in een straal van 30 km rond bijvoorbeeld Mechelen wonen. Dit is enorm krachtig!

 

 

Om te weten welk platform nu het meest geschikt voor jou is, moet je proberen de volgende vragen te beantwoorden.

  • Heb je een duidelijk zicht op de zoektermen waarmee mensen jouw dienst of product proberen te vinden?
    Is het antwoord JA? => Kies dan voor Google Adwords
  • Heb je langs de andere kant een duidelijk zicht op het profiel van jouw ideale klant ?
    Is hier het antwoord JA. Start dan met Facebook Ads

Als je twijfelt, bedenk dan dat het veel belangrijker is om te starten met één dan twee en maak je niet druk over de keuze. Beide platformen werken sowieso goed.
Als je twijfelt, raad ik aan om met Google Adwords te starten. Je hebt iets minder instelwerk. Zo moet je bij Facebook een goede foto selecteren e.d. , …

In de volgende video’s ga ik dieper in op elk van de platformen, maar laat ons alvast enkele voorbeelden erbij nemen.

Schoonheidsspecialisten:
Hier zou ik zeker starten met Facebook Ads. Waarom? Jouw doelpubliek is relatief goed te definiëren. Voor de meeste schoonheidsinstituten zal het doelpubliek vrouwelijk zijn. Daarnaast ben je enkel geïnteresseerd in klanten uit de directe regio. Meestal zal jouw doelpubliek zich ook in een bepaalde leeftijdscategorie bevinden. Dit zijn alvast enkele zaken die je makkelijk kan gaan configureren met Facebook Ads en waardoor je zeer gericht mensen zal kunnen bereiken. Vergeet ook niet dat Facebook een platform is waar mensen graag foto’s delen. Als iemand dan tevreden is van jouw schoonheidsbehandeling, dan zal die persoon dat met plezier delen waardoor de vrienden van die persoon dat ook zullen gaan zien.

Loodgieters:
Als iemand een loodgieter nodig heeft, kunnen we spreken van een zeer duidelijke nood: Een badkamer moet gerenoveerd worden of iemand heeft een lekkende kraan. De meeste mensen openen dan Google en typen ‘loodgieter Antwerpen’ of ‘badkamer renovatie’ of ‘lekkende kraan’. Als jij dan met Google Adwords kan opvallen, ben je al half gewonnen.

Tot slot om kort samen te vatten:
Het grote voordeel van Google Adwords is dat mensen al een koopintentie hebben.
Bij Facebook is dat veel minder, maar daar heb je dan wel het voordeel dat je zeer gericht kan gaan adverteren op basis van allerlei gegevens: demografische gegevens, interesse gebieden, … En het bereik bij Facebook Ads is gigantisch..

Eigenlijk bij Google Adwords vetrek je van een duidelijke specifieke nood of behoefte terwijl je bij Facebook Ads eerder vertrekt van het profiel van jouw doelpubliek.