Selecteer een pagina

Een professionele website is belangrijk ! In deze video licht ik 2 checks toe die je op jouw eigen website kan toepassen.

Een eerste check is om je in de schoenen van een potentiële klant te verplaatsen. Abstracte termen die hij (nog) niet kent, zijn absoluut uit den boze. Denk goed na “Waarom komt de bezoeker op de website?”. Kan hij/zij in één oogopslag vinden naar wat hij/zij op zoek naar is. In plaats van bijvoorbeeld een menu item “Diensten” te hebben, waarom geen menu item die duidelijk zegt waar de potentiële klant op zoek naar is: bijvoorbeeld “Ik wil een massage”

Je kan steeds een persona maken van jouw gemiddelde bezoeker. Is het een man of vrouw? Hoe oud? Heeft hij/zij kinderen? , …

Een tweede check die je kan doen is te controleren of je de AIDA formule goed gebruikt.

AIDA staat voor
Attention of aandacht
Interest of interesse
Desire of verlangen
Action of actie

We willen de bezoeker op de website houden door de aandacht te krijgen (bijvoorbeeld door een opvallende foto te gebruiken), interesse te wekken (door een weetje te delen), verlangen te creëren (bijvoorbeeld door een actie te promoten) om uiteindelijk de bezoeker te stimuleren om actie te ondernemen.

 

Video 1